2013. Mezei OB
 

2013. Mezei OB

2013.11.24. 14:53
4 aranyérem a Mezei OB-n
A 2013. év utolsó országos bajnokságára, a Mezei OB-ra került sor szombaton. A hűvös, szeles időben összese 466-an álltak rajthoz, a 12 futamban. Az ARAK fiataljai közül 15-en indultak, de ők igazán kitettek magukért! Rögtön az első, a 13 éves lányok mezőnyében Punk Adrienn rajt-cél győzelmet aratott. 3 kilométeres távot 2 körben kellett teljesítenie, ami 11 perc 3 másodperc alatt sikerült annak ellenére, hogy körönként 6-7, kisebb-nagyobb emelkedő nehezítette az amúgy is nehezen futható terepet. A dobogóra Véninger Katalin edző másik tanítványa, Kaszab Noémi is felállhatott, bronzérmet nyert. Ikertestvére, Réka is az igen előkelő 9. helyen végzett, így kétség sem fért a fehérvári csapat sikeréhez sem!
A 15 éves lányok versenyében Ragó Nikolett egyéniben a 4. helyen zárt. 9. helyre futott be Stróbl Anita, a 17. lett Mészöly Flóra, így csapatban ők sem találtak legyőzőre!
A 14 éves fiúk már 3 kört futottak. Az erejét jól beosztó Deák Márton nagyon szoros versenyben, 1 másodperccel verve az ötödik helyezettet, szintén a negyedik helyen végzett. További 1 másodperccel mögöttük Kocsis Zsombor szakította át a célszalagot. A 4. és 6. helyt követően itt is jó csapateredményt lehetett sejteni. A harmadik ARAK-os, Szépe Gergő jó futása kellett a bravúrhoz! A 14 éves fiúk csapata az ARAK negyedik aranyérmét szállította.
A felnőtt férfiak 60 fős mezőnyében Farkas Dárius a 11. helyen végzett.
A négy bajnoki címmel az ARAK szerezte a legtöbb aranyérmet!