2013. OB eredmények>>>
 

2013. OB eredmények>>>

2013.08.05. 12:46
1 arany, 3 ezüst és 2 bronzérem a felnőtt OB-n
 
Tűző napsütés, égető rekortán, kánikula de jó versenyek. Röviden így foglalható össze a három napos Atlétikai Magyar Bajnokság, Budapesten, Mátyásföldön. A körülmények, valamint az idén bevezetett lebonyolítási rendszer miatt a legtöbben arra a versenyszámra koncentráltak, amiben a legesélyesebbek. Néhány sprinternek megadatott, hogy duplázzon, illetve még a váltókban is villantsanak. Szerencsére közéjük tartozott Zsigovics Natália is. Az első napon letudta a kötelezőt a legerősebb számában, a legjobb idővel került a 400 méter döntőjébe. Az UP EB 9. helyezettje másnap hozta a papírformát, magabiztosan nyerte az egykörös távot. Harmad nap rajthoz áll 200 méteren is. Második idővel került a döntőbe, ahol a 100 méter bajnoka Kaptur Éva tudta csak megverni, így ezüstérmes lett. Turcsik Katalin hatodik lett. Ráadásnak Tucsik Katalinnal, Zsiga Mónikával és Szabó Eszterrel a 4x400 méteres váltó befutója is Natália volt. Ugyan harmadik helyen kapta a botot, de végül be kellett érnünk a negyedik hellyel.>>>

László Dávid a hatodik helyen zárt 4x100 méteres váltó befutójaként melegített pénteken a szombati hármasugrás selejtezőjére. Itt elég volt 1 ugrás is, amivel biztosította helyét a döntőben. Pintér Mátyás ötödik helyen kvalifikálta magát. A döntőben aztán igen szoros versenyt láthatott a szakértő közönség. László a negyedik sorozatban 15.80-ig repült, amivel átvette a vezetést. Az utolsó sorozatban - akárcsak au UP OB-n - Galambos Tibor 4 centivel túlugrotta Dávidot, aki bár három centire megközelítette élete legjobbját, az ezüstérem jutott. Pintér Mátyás 14.52-vel a hatodik helyen zárt. A közép, hosszútávfutók nagyon nem örültek a kánikulának. Selejtezniük ugyan nem kellett, de maximumot teljesíteni 1500-on és 5000 méteren nagy feladat. Matkó Csaba ennek ellenére megpróbálta, és ki is tett magáért! Bár szombaton 1500 méteren a hatodik helyen végzett, másnap 5000 méteren nagyon okosan futott. Nyilván való volt, hogy senki sem vállal öngyilkos tempót. Matkó és Farkas is utazott az élbolyban. A hajrában bíztak mindannyian. Bene Barnabás indította a leghosszabban a hajráját, amit végig is bírt. Próbálta a lépést tartani vele Csabi az utolsó körben, ami arra jó volt, hogy nem nőtt a távolság, de nem is csökkent. Matkó második helyen futott be, míg Farkas Dárius hatalmasat küzdve bedobta magát a negyedik helyre.

Az első napon a 400 méter síkfutást kihagyta Zsiga Mónika, de a 4x100 métert nem. A Huszár Kitti, Pálinkás Dóra, és Turcsik Katalinnal felálló staféta a harmadik helyen ért célba. Az érem feldobta Mónit, és 400 gáton bizonyított! Nem is akár hogy! A selejtezőt higgadtan végig utazó Zsiga a harmadik idővel került a döntőbe. Ott pedig 61,02-vel, új egyéni csúccsal felállhatott a dobogóra, bronzérmet nyert.
A nőihármasugrásban negyedik helyen végzett Babos Rita, Huszár Kitti a hatodik lett. A 100 méter síkfutás döntőjében ötödik lett Turcsik Katalin, akárcsak a fiúk 4x400 méteres váltója a Hegedűs, Kozics, Matkó, Molnár összeállításban. 100 méteren nyolcadik helyen zárt Pálnikás Dóra. Sajnos nem került a 200 méter döntőjébe Szabó Dániel és Hegedűs Ádám.
GRATULÁLUNK!