2014. Váltó OB
 

2014. Váltó OB

2014.09.08. 23:04
Ismét sikeres váltó OB-n az ARAK
 
A váltó OB-k az ARAK atlétái számára mindig sikeres szereplést hoznak. Idén sem volt ez másképp.
"Nagy létszámú csapattal, sok váltóval neveztünk a versenyre. Az újonc 13 évesektől, a felnőttekig minden korcsoportban érmes reményekkel készültünk a bajnokságra"
A papírformát szinte mindenhol érmekre váltották a fehérvári versenyzők! Bajnoki címet szerzett a 13 éves 4x600 méteres váltó, a Visi Szabolcs, Szauter Ábel, Varga Benedek Ragó Martin összeállításban. Szintén aranyérmet szereztek a serdülők. A lányok 4x800 méteren rajt cél győzelmet arattak a Budai Boglárka, Mátó Sára, Darabos Alíz, Punk Adrienn felállásban. A fiúk a 4x300 méteres futásban nem találtak versenytársakat. Deák Márton, Pisch Milán, Szopori Olivér és Szépe Gergő állhatott a dobogó legfelső fokára. A bajnokok edzői Véninger Katalin, Halász Géza, Budai Árpádné, Babos Rita és Tölgyesi Előd. Négy alkalommal is ezüstérmet akaszthattak az ARAK-osok nyakába. 4x100-on a serdülő lányok a Punk Adrienn, Mátó Sára, Szépe Flóra, Csetényi Eszter, míg az újoncok a Csoba Emese, Simon Viktória, Csík Barbara, Csenki Tamara váltóval végeztek a második helyen. A felnőtt nők 4x200 méteren állhattak a dobogó középső fokára a Turcsik, Zsiga, Pálinkás, Zsigovics összetételben. Az ifjúsági lányok pedig 4x800 méteren maradtak le pár másodperccel a bajnoktól, a Gál Boglár, Jahola Dóra, Mátó Gréta, Ragó Nikolett kvartett szintén ezüstérmes lett. A dobogó harmadik fokára az újonc fiúk állhattak a klasszikus számban. Tímár Gergő, Visi Szabolcs, Visi Zoltán, Kovács Mátyás 4x100 méteren lettek bronzérmesek.
Értékes helyezéseket is szereztek az ARAK fiataljai. Ötödik helyen végeztek az újonc lányok 4x600 méteren, és az ifjúsági lányok 4x100-on. Hatodikként zártak ugyan ezen a távon az ifjúsági fiúk, valamint a serdülő lányok "B" váltója. Nyolcadikként ért célba a serdülő lányok 4x300 méteres stafétája.
Amiért nem teljesen felhőtlen az öröm, az esélyes serdülő fiúk a előfutamban elejtették a botot, így meghiúsult az ARAK negyedik aranya. Ezzel együtt (3 arany, 4 ezüst és 1 bronzéremmel) a legtöbb érmet nyert egyesület, a fehérvári volt a Váltó OB-n.