Csúccsal bajnok a 4x400 méteres váltónk
 

Csúccsal bajnok a 4x400 méteres váltónk

2016.02.21. 14:01

A Mátó Sáró, Punk Adrienn, Darabos Alíz és Budai Boglárka összeállítású 4x400 méteres váltónk megvédte bajnoki címét! Ráadásul az ifjúsági korú lányaink 3:50,79-es eredménye nemcsak ifjúsági, hanem egyben junior országos csúcs is. Hármasugrásban László Dávid ezüst, Huszár Kitti bronz, rúdugrásban Siskó Zsófia, 60 méteren Szabó Dániel nyert bronzérmet.

Az atlétika legrangosabb hazai téli seregszemléje, nem az ARAK Utánpótlás Akadémia legkiemeltebb versenye. Ők elsősorban a saját korcsoportjuk bajnokságára fókuszálnak, de fiatalok jól használták ki a felnőtt erőpróbát. A kétnapos verseny záró versenyszámának beszámolója kívánkozik az eredménylista élére. A 4x400méteres váltófutásban az ARAK stafétája, kizárólag ifjúsági korú lányaival felállva megvédte a bajnoki címét!
- "Mátó Sára kezdte a fejenként 2 körös távot, és kiválóan teljesítve az élen adta a botot. Punk Adrienn az egyik leggyorsabb felnőtt magyar sprinterrel, a gödöllői Kaptur Évával kellett felvegye a ritmust a maga 400 méteres távján. Ez nagyon jól sikerült, de váltáskor értelemszerűen második helyen álltunk, a hátrány viszont nem tűnt ledolgozhatatlannak. Közben fél szemmel a mögöttünk álló budapesti Honvéd futóit is figyelnünk kellett, hogy ne érjen meglepetés. Darabos Alíz szorosabbá tette a versenyt, támadó helyzetbe hozta a befutó Budai Boglárkát, aki lépésről-lépésre tüntette el a hátrányt. A célegyenesre maradt a döntés, ahol az ARAK üdvöskéje nem kegyelmezett és lehajrázta a gödöllőiek befutóját. Ekkor még nem tudtuk, hogy az elért 3:50,79-es idő elég-e a győzelemhez, hátra volt még két futam, köztük az esélyesnek vélt veszprémiekkel. Azt tudtuk, hogy jobb időt futottunk, mint egy évvel korábban, amikor elsők lettünk. Öt perccel később aztán kiderült, hogy a VEDAC eredménye a harmadik helyre lett elég, így ismét Fehérváré, az ARAK-é a felnőtt 4x400 méteres bajnoki cím! A sikert pedig az ifjúsági, 16-17 éves hölgyeket illeti, akik az aranyérem mellett nem csak az ifjúsági, hanem egyben a junior korosztály országos csúcsát is megjavították! - elevenítette fel az boldogan az eseményeket Tölgyesi Előd szakosztályvezető.
A bajnoki cím mellett több érem és helyezés is született. Tovább javította idei legjobbját László Dávid hármasugrásban. 15 méter 53 centire repülve ezüstérmet nyert. Idei legjobbjával, harmadik helyen zárt Szabó Dániel 60 méteren, Huszár Kitti hármasugrásban és Siskó Zsófia rúdugrásban. Ötödik lett Németh Kitti szintén rúdugrásban, és a serdülő bajnok, Endrész Klaudia távolugrásban. László Dávid távolugrásban hetedik. Az OB-n 60 m gáton is dőltek az országos csúcsok. A békéscsabai Baji Balázs 7,55-el, a felnőtt, míg a debreceni Kozák Luca 8,23-al az U23-as csúcsot adta át a múltnak. Az aranyérem az országos csúcsokkal, az ezüstérem és a három bronzérem nem várt szereplés az ARAK Utánpótlás Akadémistáitól.
A következő hétvégén az Ifjúsági és Junior Országos Bajnokság következik.